Gündem

Tavşanlı Vidanjör Röportaj

Kocaeli’de hizmet veren Tavşanlı Vidanjör A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Güvenç Vidanjör ve Arıtma Tesisleri hakkında Bomba bir röportaj verdi bu röportaj kaçmaz.

 

İzlemek İçin Tıklayınız Rıdvan Güvenç Röportaj

 

Öncelikle Sizi Biraz Tanıyabilir miyiz, Firmanız ile ilgili kısa bir bilgi verebilir misiniz?

 

RIDVAN GÜVENÇ : Biz 2002 senesinde kurulmuş atık üzerine faaliyet gösteren  birçok sözleşmeli ve lisanslı  firmaların işini yapan 20 yıllık bir kuruluşuz. Kuzey Marmara otoyolunda çalışıyoruz memleketimizin Sanayi açısından zengin olması ve bu işe ihtiyaç duyulması nedeniyle burada birçok firmanın işlerini yapıyoruz firmamız ruhsatlı ve lisanslı vidanjör firmasıyız.

 

 

Aslında vidanjör firması ilk kurulduğu an ismi koyulduğu için vidanjör firması. Normalde bertaraf yani bir fabrikaya girdiğimiz zaman atık suyunu alıyoruz, nereye ne zaman götürüleceğini nerede nasıl imha edileceğini ve hangi tesiste arıtılabileceğini hesaplayıp bir nevi çevre danışmanlığı hizmeti veriyoruz.

 

Kuruluş öykümüz çok garip, biz normalde pazarlama işindeydik vidanjör hakkında hiçbir bilgimiz olmadan biz bu işe girdik.

 

Biz bu işe girdiğimizde vidanjör firması da yoktu. 2001 senesinde ilk arabamızı aldık, köylerdeki köy evlerine atık suları çekmek için tıkanan fosseptikleri açmak için girdik.

İlk iki sene biz öyle baktık kamyon bize baktı biz kamyona baktık, şimdi ise 99 firmanın işini yapıyoruz ve ayrıca Kuzey Marmara Otoyolu’nun ana yüklenici firmasıyız.

 

Faaliyet alanımız çok gelişti çok değişti, kanal temizleme, kanal açma, kanal görüntüleme, hassas dinleme, tesisat, akıllı ekipman alım satım, vidanjör kiralama, kuka kombine kiralama işlerini de yapıyoruz.

Ayrıca fabrikalar da kendilerine araç aldığında onların operatör eğitimlerini de veriyoruz.

 

Firmamızın ilk kurucusu rahmetli babam. Bu işe ilk girdiğimiz de kamyonu çözmemiz sadece 1 ayımızı aldı, aracın sistemi nasıl çalışıyor mantığı anlamamız 1 ay sürdü.

 

Kuruluşumuz Tavşanlı Köyü şimdi Tuzla’da garajımız ve Gebze’de  merkez Ofisimiz var. 30 Araba ile hizmet veriyoruz, kiralık arabalarımız kanal açma araçlarımız var. Personelimiz hepsi eğitimli, hiçbir şikayet almadık hiçbir cezamız da olmadı.

 

Bölge Olarak Nereler De Çalışıyorsunuz?

 

RIDVAN GÜVENÇ : Ağırlıklı olarak Kocaeli bölgesinde çalışıyoruz, İstanbul-Tuzla ve Kocaeli-İzmit sınır. Çünkü bazı İlçeler ve Belediyeler kendi kuruluşlarında kendi araçlarını kiralıyorlar artık. Örnek: Adapazarı SASKİ bünyesinde araç kiralıyor denetimini yapabilmek için, vidanjör işi aslında çok riskli çok tehlikeli bir iş. Dışarıdan baktığınızda vidanjör işi çok basit görünse de cezaları çok ağır yükümlülüğü ve sorumluluğu çok ciddi anlamda önem taşıyan bir sektör.

 

 

 

Ağırlıklı Olarak Kimlere Hizmet Veriyorsunuz?

 

RIDVAN GÜVENÇ : Kimya fabrikalarına, geri dönüşüm fabrikalarına, arıtma tesislerine ve gıda fabrikalarına hizmet veriyoruz ve ayrıca biz kimyasal değil de evsel atık yani tehlikesiz atık sıvı ve katı atık taşıma işlerine daha çok önem veriyoruz.

Çünkü kimyasal atığın sorumluluğu, yükü daha ağır oluyor.

 

Bölgenizi genişletmeyi düşünüyor musunuz?

 

Vidanjörler yolda atık bırakmaya giderken sızdırmalara dikkat ediyor musunuz?

 

Firmanızda kaç kişi çalışıyor?

 

Zehirli atıklar ile çalışan işçilerin güvenliğini nasıl sağlıyorsunuz, özel giysiler kullanıyor musunuz?

 

Daha çok sanayi ağırlıklı çalışıyorsunuz ve bu kimyasal atıkları nereye boşaltıyorsunuz?

 

İnşaat alanların da Vidanjörün kullanımı konusuna değinmek ister misiniz?

 

Vidanjörlerin çalışma mekanizmaları nasıldır?

 

Vidanjörlerin Faydaları nelerdir?

 

Kimyasal atıkları boşalttığınız tesisler ne kadar güvenli?

Gerçekten atık tesisleri kabul ettikleri bu atıkları imha edebiliyor mu?

 

Atık su taşıyan vidanjörler nasıl denetleniyor ve vidanjör firmaları ruhsata denetime tabi mi çalışıyor?

 

Kaçak döküm Çevre kirliliği önleme için alınan tedbirler nedir?

 

Arıtma tesisleri atıkları toplama ve kabul etme aynı zamanda deşarj edebilme için yeterli mi?

 

Atık yükleyen bütün vidanjörler atık tesislerine gidebilir mi?

 

Atık tesisi harici vidanjörler sokaklarda görüyoruz, logar kapağını açıp döküm yapıyor bu yasal mı?

 

Vidanjör operatörü gerekli gördüğü durumlarda logar içlerine döküm yapabilir mi?

 

Sizin ve firmanızın kaçak vidanjör dökümü ile ilgili aldığınız önlemler nedir?

 

Vatandaş tesis dışı döküm yapan atık aracı vidanjör görürse ne yapmalı?

 

Yasa dışı atık taşıma ve dökümün cezası nedir?

 

Biraz araştırdım ve ilginç bir şey öğrendim atık tesisleri yetersiz gelmesine rağmen Kocaeli de atık tesisi ve arıtma tesisi kurulmasına izin verilmiyormuş, sadece OSB belediyeler kuruyor onlarda kapasite ve hacim olarak yetersiz geliyormuş, siz özel bir tesis kurulup hizmet vermeyi düşünüyor musunuz?

 

 

 

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
canlı casino siteleri
Konya Haber - Sa癟 Ekimi Fiyatlar覺 -