Gündem

Peşmen Nevruzu Malatya’da çiçek açtı! Koparılırsa 557 bin 212 TL cezası var!

MALATYA (İGFA) – Malatya’nın doğa mirası olan ve sadece bu bölgede yetişen endemik tür Peşmen Nevruzu (Iris peshmeniana), baharın gelmesiyle yeniden görüldü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, bu nadir bitkinin ekosistemdeki önemine dikkat çekerek, tehlike altında olduğunu vurguladı.

KOPARILIRSA 557 BİN 212 TL CEZASI VAR!

Koparılması halinde 557 bin 212 TL idari para cezası uygulanan Peşmen Nevruzu’nun korunması için Genel Müdürlük tarafından tür eylem planı yürütüldüğünü belirten Müdür Çokçetin, doğal yaşam alanlarının korunması, Peşmen Nevruzu’na zarar verilmemesi ve biyoçeşitlilik farkındalığının artırılması çağrısında bulundu.

Berkan Yıldırım

1992 doğumlu. Eskişehir Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 3. sınıf öğrencisi. 2 yıldır çeşitli dergilerde editörlük görevi yapmaktadır. En büyük hayali ulusal bir gazetede editörlük görevine devam etmek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız

Betturkey Giriş -
Beinwon - Beinwon - iddaa tahminleri - Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi -
Salus Medya - Antalya haberleri - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - Cemil Tugay - Şanlıurfa Haber - Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Nazlım Cafe -